聽力選填比:20/20Section 1:10個填空;選課
Section 2:題型暫缺;公司介紹
Section 3:4個單選,6個匹配;新西蘭海豚的研究
Section 4:10個填空;商務危機公關與交流
這次考試填空題占比正常,難度適中;S1出現1題基本功(基數詞),其它題目需要注意有復數的形式,細節上不要丟分;S3單選和匹配的選項都很長,學生讀題要把握好時間,學科專有詞匯較多,可能會對學生心態造成影響,多注意題干詞的定位;S4填空答案詞除了最后一題不常見外其余難度不高,有兩題出現形容詞,做題前要做好預測,想要考高分的同學需要多練習預測準確度,并多對S4填空的同義替換進行整理和復習。
Section?1
新題/舊題:新題
場景:場景
主題:Emma選什么課程
題型及數量:10 填空題
考試題目+答案:
Instructor
65
Certificate
Shoes
Waterproof
Snack
Doctor
Bridge
photograph
暫缺
考點:基本功
可參考真題:C9Test1Section?1,C11Test2Section1
Section 2
新題/舊題:新題
場景:工作
主題提示:公司介紹/連鎖市場的研究
題型及數量:暫缺
考試題目+答案:
11. salary/staff discount
12. long term goals/high quality products with low price
13. will take more responsibility
14. three months
15. reserved for senior managers
16. staff level they are at home
17. suitable for family who has a child
18. parties/short play
19. 暫缺
20. 暫缺
考點:同義替換
可參考真題:C12Test6?Section3; C12 Test7 Section3;
新題/舊題:舊題
場景:學術場景
主題:各種海豚的研究(dolphins in New Zealand)
題型及數量:4單選+6匹配
考試題目+答案:
21-24)Multiple choices
21.? ?whypeople become interested in dolphins?
B. Their special organ in head structure
22.? ?Which NOT affected Hector dolphins’ populationmost
A.??? death caused by fishing boats
B.???tourists’contact
C. their slow birth rate
23.? ?the reason that the government established thesanctuary?
Evidence by a recent scientific research
24.? ?Where has the most population of dolphins inNew Zealand
A.??? southern island
B.???westerncoast
C. coast to eastern island
25-30) matching匹配題
| 25.Common dolphin——D
26.Dusky dolphin——B 27.Hector's dolphin——A 28.Maui dolphin——E 29.Orcas dolphin——H 30.Bottlenose dolphin——F |
A swim behind the ships
B swim in large group C live close to Southeast coast D can be found through in NZ E live inly off to northwest coast F The second largest dolphin in NZ G Found Special in K-island H The biggest dolphin |
考點:干擾,同義替換
可參考真題:C7Test3ection3,C8Test2ection3
新題/舊題:新題
場景:危機處理
主題:Crisis
題型及數量:10填空
考試題目+答案:
31.?Some people think using?logic?is better than theory
32. But a lot of advice is simply a?guess
33. The organization can be a victim -e.g. due to a?rumor
34. Crisis can be preventable- resulting from a?mistake?in the organization
35. Communicate what?action?is to be taken
36. Provide?proof?that thecrisis is not so bad
37. Initial objective is to lessen?negative?opinions
38. There is a serious?threat?to the organizations reputation
39. Things can be improved by providing an?apology.
40. In seriouscases,?compensation?is usually offered
考點:同義替換,結構轉換
可參考真題:?C9Test1Section4,C10Test3Section4
詞匯補充場景詞Section 1compulsory course, optional course,elective, seminar, academic record, questionnaire, presentation, thesis,dissertation, creditSection 2salary, discount, staff, quality, price, products, term, goals,responsibility, reserve, senior, manager, level, suitableSection 3research, scientific, evidence, coast, organSection 4development, innovation, psychology,possibility, resolve, personality, attention, positive, threate
定位詞
theory, advice, organization, victim, crisis,communicate, objective, opinions, reputation, case
同義替換詞
be interested in, affect, common, recent,populated, large group, behind, live close to, live off, New Zealand, biggest,reserve, suitable, senior, preventable, initial, lessen, serious, improve,provide, offer
本場閱讀考試整體一般,判斷題和填空題等題型占比較大。
Passage?1
文章題材:說明文(科技設備)
文章題目:科考船
文章難度:★★
文章內容:待補充
題型及數量:判斷題+填空題
題目答案(供參考)
TRUE
NOT GIVEN
FALSE
FALSE
NOT GIVEN
FALSE
TRUE
geology
sonar
manufactured
water
engines
stories
可參考真題:劍橋11——TEST1 Passage2 The FALKIRK Wheel-A UniqueEngineering Achievement
Passage 2
文章題材:說明文(動物類)
文章題目:蜂王
文章難度:★★★
文章內容:待補充
題型及數量:待補充
可參考真題:劍橋7——TEST7 Passage3 Ant Intelligence
Passage 3
文章題材:說明文(生產工藝)
文章題目:PLA新型塑料材料
文章難度:★★★
文章內容:待補充
題型及數量:匹配+填空+多選
題目及答案:
27.B
28.C
29.F
30.E
31.starch
32.fermentation
33.condensation
34.polymer
35.C
36.D
37-38:AE
39-40:DF
可參考真題:劍橋12——TEST8 Passage1 The history of glass
補充詞匯話題詞
工藝生產類
1.???melt 熔化
2.???container 容器
3.???impurity 雜質
4.???craftsman工匠
5.???plant 工廠
6.???inspection 檢查
7.???collapse 倒塌
8.???property 特性
9.???productivity生產效率
10.raw material:原材料
同義替換詞
1. copy/replicate/repeat/duplicate 復制
2. plan/prepare/design 計劃
3. improve/grow/get better 進步
4. catch/ capture抓捕
5. quit/give up/abandon 放棄
6. fulfill/ achieve/complete 完成
7. prevent /forbid/stop 防止
8. tend to/be prone to 傾向于
9. rely on/depend on 依靠
10. die out/extinct/disappear/wipe out 滅絕
題目:旅游團的準時性vs游客投訴變化 (1999-2003)
類型:柱圖 動態圖
考點/寫作要點:
柱狀動圖是今年考試熱點;
分段:同學可以選擇一個柱圖寫一段,然后在總結段寫兩個柱圖間數據的對比;
動態圖(柱圖)注意趨勢描寫和數據間的對比;
趨勢包括上升/下降/波動/不變;
描寫趨勢的動詞要注意同義替換:
increase=rise=show an upward trend
decrease=decline=drop=show a downward trend;
描寫趨勢有劇烈的/平緩的
dramatical=sharp=rapid
smooth=slow=slight
The first chart below shows the value of goods that Australia imported from China and those exported to China from Australia. The second chart shows the types of goods imported from China. The import from and export to China both experienced growing trends and at approximately the same speed. To be specific, the goods imported from China valued $20 billion in 1998 and this figure doubled after 6 years. Meanwhile, the number for the exported goods tripled from $10 billion to $30 billion.
As for the types of goods imported from China, Australia shifted its priority from computers and furniture to toys/sports equipment and telecommunication equipment. In 2003, import computers and furniture each cost $5 billion. $4 billion was spent on clothes. Telecommunication equipment and toys/sports equipment consumed only $3 and $2 billion respectively.
In 2004, except clothes which stayed the same in import value, all the five commodities demonstrated a rising tendency but at different paces. The most obvious growth can be seen in telecommunication equipment and toys/sports equipment, which roared by multifold to $8 and $7 billion separately.
Overall, there remained a trade deficit of $10 billion with China in Australia from 1998 to 2004. The major imported commodities were telecommunication equipment and toys/ sports equipment in 2004.
Many people aim at trying to keep a balance in work and the part of time. What the problems in trying it. How to overcome it.
Give reasons for your answer and include any relevant examples from your own knowledge or experience.
機經版本:
題目類型:報告類
話題:社會類
思路/提綱
Coming with the modernization in major metropolises around the world, the life for young generation has been attached huge importance by the public, since the difficulty of how to balance life and work is increasingly significant.
It is common to see that the time of keeping the light on is extended in many business skyscrapers, and the overtime work has become the routine of young people’s night life replacing hanging out with friends or lying on the couch to enjoy personal life. However, when considering the enormous amount of work, they have to sacrifice free time and give up the rest to guarantee that all things can be done on time, due to the huge pressure of earning money to support their life and the desire of promotion in the career, which are essential for pursuing a better life and showing the determination of providing individual value. Gradually, whether the ambitions can be achieved or not, the side effect that the health for such generation is affected negatively along the ignorance of relaxation would not be covered during their aging.
Figuring out the solution of the dilemma mentioned above cannot wait anymore. Initially, the attitude towards what should be the top concern in the life needs to be switched, which means that workers must understand that fame and wealth are not the only evidence to prove oneself, while the inner happiness and satisfaction from the maintenance of the interpersonal relationships can be more meaningful. In terms of health condition, spending regular time on outdoor exercise and body check would be effective approach to monitor and prevent any serious diseases; besides the policy of holiday in the company should be implemented strictly under the supervision of authorities, which can supply the opportunity to ensure that employees have enough leisure time.
In conclusion, there are many problems in front of the balanced life and work, but what can be done relies on the cooperation among different group, which is worth the endeavor from the whole society.
范文分數:7分
Part 1:考頻TOP 15
1Work or studies2Home/Accommodation3The area you live in4Travel5Perfume6Weather7Pet8Stars9Smile10Math11Tea/coffee12Social network13Sky14Visit relatives15Reading
Part 2:考頻TOP 15
1外國名人2喜歡穿的衣服3少用物品4公園5說外語的人6歷史建筑7廣告8給別人建議9利用網絡解決問題10理想房子11旅游經歷12喜歡的歌手13特定場合食品14俊男美女15早起
Describe a park/garden you like visiting(New)You should say:
Where the park is
When you visit it
What the park is like
And explain why you like visiting it
思路分析:
首先注意審題:describe a park you like visiting
這個題目和 a park you like to visit 是有很大區別的- like to visit是想要拜訪的,而like visiting是形容一種習慣,所以是一個經常去的公園。因此,在這個題目中我們無法使用,或者盡量不要使用Universal Studio/ Disneyland 這種非常好說但是不是常去的theme parks, 而是去說everyday parks,比如New York 的central park,再比如昆明的The Green Lake Park (翠湖)。在確立了這一思路之后,我們可以考慮下這個題目如何展開:what the park is like 和 why you like visiting it 是我們重點展開的兩個bullet points. 在描述what the park is like 的時候,大家切記不要去描述風景,因為風景非常的難描述,而且不容易擴展。我們其實可以去談談這個park 有哪些section, 在這些section中大家都在做什么。在why you like visiting it這個bullet point 中,我們其實不是去談why,而是去談what I do in the park and whether or not I enjoy doing it.
OK, so, in this city, the park that I enjoying visiting is the Green Lake Park in downtown. It’s a little bit like the central park in New York, but it’s much smaller. As suggested by its name, the park has a huge lake, in which people usually go boating.
The park has several sections, hum….there is the dancing square that seniors like visiting cause square dancing is very popular among elders in China. Also, foreigners like to visit the square cause they wanna experience a different culture, you know, like taking photos and talking to the old people, which is, I guess, fun for them. There is also a recreation section, where you can find mini roller coasters and merry-go-around for children. You know, before we had theme parks, a lot of parents in the city like taking their kids there.
OK, what else? Right! So the park is also a natural habitat for seagulls migrating from the north. Kunming is part of the end of their journey, so you get to see and feed seagulls in the winter.
As for why I like visiting the park, hmmm, like I said, the park is like the equivalent of central park in New York, so I like jogging in the park in the morning, which is usually when I visit, and I also like taking a walk in the park after dinner, just to relax. I sometimes take my girl friend there, just to enjoy the view, it’s considered as a romantic move in this town, and she enjoys that. So whatever works right?
That’s all I know about the park, thank you.
詞匯和短語:
Seniors 長輩
Roller coasters 過山車
Merry-go-around 旋轉木馬
Section 分區;部分
Habitat 棲息地
Migrate 遷徙
Equivalent 等價的;同地位的
Jogging 慢跑
1. What are the benefits that a park can bring to a city?
思路解析:這個問題其實就是問park的功能,分情況(everyday park and theme parks)討論并舉例就可以。
解答文字版:
Well, for everyday parks. It provides people a place to relax and hangout. Like the central park in New York, it’s a place for people to go picnic, walk their dog, jogging and so much more. It significantly improves the standard of living in the city. As for those fabulous theme parks, they boost the city’s fame and economy. Like the Disneyland in Shanghai, a lot people nowadays visit Shanghai solely because they want to visit the Disneyland there.
詞匯和短語:?
Walk the dog 遛狗
Standard of living 生活標準
Fabulous 極好的
Boost 提高;增長
Fame 名聲
Solely 僅僅
2. Should people help clean public gardens?
思路解析:這個題目還是有點類似于公共場合大聲打電話的那個道德綁架一樣,我們的思路就是not necessary but would be great if they do. 對于在清理公園這件事,我們有專業的環衛工人在做,所以游客們沒有必要主動清掃,但是如果大家能遵守一定的道德行為的話,那就是最好的。
解答文字版:
Not if they have to do it voluntarily . I mean, we do have cleaners and volunteers who can do the job, so people don’t really have to help if they don’t feel like. What I do think people should do is to clean up after themselves. Especially for dog walkers and picnickers, cause they tend to make a terrible mess and not cleaning up afterward is definitely intolerable.
詞匯和短語:?
mess 一團糟
Definitely 一定地
Intolerable 不可容忍的
3. Do young people go to the park every often?
思路解析:這個問題難度就是part 1的難度,回答自然真實就好。我們的思路也很簡單,年輕人去公園就兩件事:慢跑和談戀愛,舉例說明就可以了。
解答文字版:
Yeah of course. A lot of young people, myself included, like to go jogging there, cause working out and keeping fit is popular among the youth right now. Also, like I said, young couples like to take walks in the park, it’s a must-do activity. So yeah, parks are really popular.
詞匯和短語:?
Must-do 必做的事情
4. Why do some people plant flowers at home?
思路解析:此題其實就是問plants 和 flowers的功能:裝飾/凈化空氣/明目。一一說明即可。
解答文字版:
For Decorations? I mean I’ve seen my mom decorating our house with different trees and flowers, and they do make our house look more cozy. Also, this might not be scientifically correct, but the older generation always say that it is good for your eyes to look at them. Besides, flowers and plants do filter carbon dioxide and bring more oxygen to the house, so it’s always good to have them around.
詞匯和短語:?
Cozy 溫馨的
Filter 凈化
Carbon dioxide 二氧化碳
Oxygen 氧氣
答案分數級別:7.0

? 2025. All Rights Reserved. 滬ICP備2023009024號-1